Вероятно си мислите: „Справям се добре с продажбите и услугите в квартала, където имам лоялни клиенти. За какво ми е изработка на уебсайт? ” Всеизвестен факт е обаче, че всеки бизнес, голям или малък, трябва да има конкурентно предимство, ако не иска да бъде погълнат от по-големи и по-добри.
Независимо колко специализиран и колко концентриран си мислите че е вашият бизнес, винаги ще се появява конкуренция, която да се опитва да вземе парче от пая. И с нарастваето на броя на хората, които пазаруват онлайн, би било голяма грешка да не се възползвате от този разрастващ се пазар.

Бизнес без уебсайт Миналата вечер исках да си поръчам нещо. Китайска храна за вкъщи, но не ми се излизаше навън. Сетих се за един китайски ресторант с хубави сочни  макарони, който се държеше от китайски готвач, но му нямах номера. Като всеки човек живеещ в 21 век, го потърсих в Google, но за мое разочорование, ресторантът нямаше уебсайт. Излишно е да казвам, че поръчах от друго място. В този ресторант храната е вкусна и собственикът е приятен човек, но му липсва добър маркетинг, поради това, че не присъства в един от най-големите източници на информация в днешно време: Интернет.
Това със сигурност се е случвало на много от нас, и въпреки, че бизнесът на този китаец няма да замре (поне не скоро), той губи пари от другите китайски ресторанти само затова, че няма  удобството, което един уебсайт предлага. 5 Основни причини за изработка на сайт за вашия бизнес.
 
Ако нашата малка история не е успяла да ви убеди да си създадете уебсайт, то тези 5 причини ще успеят. 1. Уебсайтът прави връзката с вашия бизнес много по-лесна.
Както посочих в моята история, вашият бизнес би пропуснал доста клиенти. Маркетигови специалисти прогнозират, че 2013 около 88.8% от потребителите на Интернет в Европа от 14 годишни нагоре, ще търсят продукти и услуги онлайн. 2. Хората ще знаят, че бизнесът ви е жив
В днешни дни е очевидно че, хората няма да търсят бизнеса ви първо в Жълтите страници, а ще използват търсачки. Ако не ви открият, могат даже да си помислят, че бизнесът ви е закрит. Но ако имате онлайн присъстрвие, това показва, че наистина ви е грижа за връзката ви с клиентите.
 
3. Ще достигнете до по-широка аудитория
Парите, които правите само от местните клиенти могат да се увеличат значително от присъствието на вашите продукти и услуги онлайн. Представете си печалбите, които бихте могли да осъществите. 4. Итернет маркетингът е много по-евтин от традиционния маркетинг
Използването на традиционните и изпитани методи като радио и телевизия може да излезе доста по-скъпо от създаването на уебсайт. В допълнение към това, рекламите в тези форми на рекламиране се изпълняват само за ограничено време и пред ограничена аудитория, за разлика от уеб сайт, който може да бъде онлайн, 365 дни в годината. 5. Ще бъдете по-близко до вашата целева аудитория
От интегрираните страници за обратна връзка, имейлите, онлайн проучванията, и функциите на социалната медия, можете да разберете какво вашият пазар харесва и какво не от вашите продукти. Съществуват също така анализатори на уебсайтове и доста добри софтуерни програми и средства, които могат да определят и анализират типа хора, които посещават вашия сайт. Можете да използвате тази информация, за да изградите по-добра бизнес стратегия. С две думи като обобщение изработката на уебсайт е сравнително евтино средство за реклама и ефективно средство в услуга на вашия маркетинг. Тук бяха посочени основните причини,  които да ви доведет до идеята за собствен сайт. Така, че започнете веднага. Освен ако не искате да бъдете един от последните динозаври на изчеване, които нямат такъв.
Автор :Rod Tolentino, маркетинг консултант в UPrinting

SCROLL TO TOP