1. Изяснете какво целите с този рекламен материал.
Както и с всеки друг рекламен материал, е добре още преди да се пристъпи към неговия дизайн да изясните какво точно искате да постигнете с него.

 

Например – пускането на пазара на нов продукт, привличане на нови клиенти, увеличаване на продажбите, информиране на вашите клиенти за нови промоции, или разпознаваемост на марката на вашия бизнес. Например, ако целта на вашия каталог е пускането на нови промоции на пазара, убедете се, че на най-важните места от страниците от каталога ви присъства вашата промоционална оферта, информация за това как клиентите могат да се възползват от нея (покупка он-лайн или от магазина ви сега), създайте и усещане за спешност („побързайте! Промоцията е валидна за ограничено време”) и добавете призив за действие („позвънете още сега”). 2. Какво има полезно тук за мен?
Вашите клиенти се интересуват от предлаганите от вас продукти (услуги) само ако виждат в тях изгода за себе си. Това е важно да се има впредвид независимо дали става въпрос за нов продукт, или за промоции с отсъпки за съществуващи на пазара продукти. Подберете рекламното послание в каталога си – така че то да подсказва изгодата за клиентите ви. 3. Призив за действие.
Призивът за действие, макар че е важен елемент от всяка продажба, често се пропуска в рекламните материали. Колко пъти сте виждали флаер или брошура, в които не можете да намерите къде да закупите продукта? Или да влезете в един Web сайт и да не можете да намерите телефонния номер за връзка с фирмата? Призиви от типа на „Позвънете ни сега на ........” или „посетете нашия магазин днес .....” са важна част от всеки рекламен материал за продажби – независимо дали е каталог, брошура, флаер, листовка или Web сайт. 4. Съвместимост с вашата марка.
Това е свързано с това как искате вашия бизнес да се позиционира на пазара. Например, ако продавате висококачествени здравословни продукти и вашата целева група са хора с високи доходи, вашият каталог или брошура трябва съответно да има и луксозен вид. Използвайте елементи, които създават усещане за класа и ниво – елегантен шрифт, висококачествени изображения, добре написано съдържание, професионален графичен дизайн. Дори изработката на вашите материали трябва да съответстват на това ниво – като хартия, качество на печат, използване на различни ефекти – частични лакове, релефи, топъл печат и др. 5. Добрата фотография казва повече от хиляди думи.
Понякога да се казва нещо с малко думи е по-добре. Качествената снимка, показваща добре вашия продукт или услуга, и носеща оригинална идея – казва много повече. Избягвайте дългите и обемисти текстове. Вашите съществуващи клиенти или потенциалните такива не се интересуват толкова много от детайлите, технологията и производството на вашите продукти – поне не толкова колкото на вас ви се иска да им кажете. И няколко заключителни думи – придържайте се към простотата и изчистената визия, и разбира се – доверете се на добър графичен дизайнер, който да ви изработи каталога или брошурата.

SCROLL TO TOP