Маркетиговите специлисти и графичните дизайнери отдавна знаят, че цветовете играят огромна роля в успеха на всяка маркетингова кампания. Специфичните цветове са способни да предизвикат определени емоции в потребителите и по този начин да създават асоциации с марката и да мотивират покупките.

 

10-те цвята, които увеличават продажбите и емоциите, които те провокират: 1. Червено
Червеният е цветът на силата. Привлича вниманието на хората и го задържа, затова е и най-популярният цвят за маркетинг. Само не прекалявайте с него. В по-големи дози може да се приеме и като агресия.

2.Синъо
Ако искате да ви видят като надежден и уверен, синьото е вашият цвят. Смесете синьото с подходящи цветове за най-добри резултати.

3. Розово
Борите ли се за вниманието на жените? Не можете да сбъркате с розовото. Той е забавен и изцяло женски.

4. Жълто
Жълтото е мощен цвят, но също така е и опасен. Изпозвайте жълтото, за да завладеете вниманието на публиката и да им покажете, че сте убеден в способностите си.

5.Зелено
Зеленото е многозначителен цвят. Той е топъл и приканващ, предизвикващ приятни усещания в клиентите. Освен това свидетелства за здраве, природна среда и добра воля. И накрая зеленото е цвета на парите, следователно създава мисли за богатство.

6. Пурпурно
Пурпурното е цвета на царствеността, което е идеално за постигане на чувство за елегантност и престиж на маркетинговите материали.

7. Златно
Златото също е елегантно и престижно, но добавя елемент на сила, с който пурпорното не може да се мери. В комбинация с пурпорно или зелено, златото е мощен цвят, който символизира богатство и произход.

8.Оранжево
Оранжевото е енергия. Има силно свойство да привлича вниманието, забавно и свежо е, и кара клиентите да се чувстват,че си имат работа с авангардна компания.

9.Кафяво
Кафяво - земен цвят, познат е като цвета на комфорта. Действа на хората отпускащо и печели доверие.

10.Черно
Черното е друг многостранен цвят. Може да бъде модерен или традиционен,  вълнуващ или отпускащ. Използван като контрастиращ цвят, черното много често добавя драма към всяко настроение, което искате да предизвикате

SCROLL TO TOP