Първият български хайдушки календар е вече факт!

Календарът „Хайдути“ за 2017 няма за цел да провокира носталгия към отминали времена на смелост, чест и родова принадлежност, а да събуди живия български дух и да раздуха огъня, който тлее в сърцето на всеки истински българин и родолюбец.

Календарът можете да закупите на нашия е-магазин: www.bulgarianroots.com

С това чувство ни заредиха нашите приятели от сдружение „Хайдути“, с които реализирахме календара посветен на хайдутите на България. За времето на снимките те ни показаха, че не просто вярват в идеята и каузата си – за тях тя се е превърнала в начин на живот и мисия към бъдещите поколения. Търсят, намират и възстановяват стари, оръжия, дрехи, информация и документи, които да покажат истината на тези, които искат да достигнат до нея. Откритите уроци в училищата целят да запознаят подрастващите с позабравената и не написана история и да предизвикат интерес към българските корени на всяко едно дете. В програмата на сдружението влиза възстановяване и откриване на паметници на българи останали в историята и в народния епос.

Благодарим на приятелите ни от сдружението, които участваха в снимките. Благодарим ви приятели, че ни направихте съпричастни към вашата идея, благодарим Ви, че сте Българи и помните българските корени!

От продажбата на всеки календар Богара ООД ще предостави по 1 лв. за осъществяване целите на Сдружение Хайдути - издирване, съхранение и популяризиране на българските история, традиции, обичаи, бит, култура и извори на национално достойнство, и за изграждане на паметник на хайдут Генчо в гр.Хисара.

Календарът е луксозно издание: пълноцветен печат. Отделните  листи /месеци/ са на 200 гр. гланцова хартия, покрита с лак за запазване свежестта на цветовете. Върху предната корица има 0.5 мм – 300 мкр кристален астролон, за да предаде на изделието завършен луксозен вид.

А за да има завършен търговски вид, всеки календар се поставя в индивидуална прозрачна опаковка от целофан, позволяваща да се виждат предна и задна корици. На гърба са отпечатани снимки на оръжия от XVIII-XIX век, собственост на сдружение "Хайдути".

В долната страна на календара е предвидена 4.5 см бяла ивица (продължение на задната корица) която позволява персонално брандиране и поставяне на рекламно послание или корпоративна идентичност.

 

 Haiduti Calednar2017 Page 13Haiduti Calednar2017 Page 12Haiduti Calednar2017 Page 11Haiduti Calednar2017 Page 10Haiduti Calednar2017 Page 09Haiduti Calednar2017 Page 08Haiduti Calednar2017 Page 07Haiduti Calednar2017 Page 06Haiduti Calednar2017 Page 05Haiduti Calednar2017 Page 04Haiduti Calednar2017 Page 03Haiduti Calednar2017 Page 02

facebook: bulgarianroots

SCROLL TO TOP